Loading...
 Sfatul Țării Românilor de Pretutindeni
Aristide Buzuloiu / Site ATITUDINI
Aristide Buzuloiu

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 
Gheorghe Giovanni Ţeavă
ALEGERI ITALIENE CU „BOOM GRILLO" - ANALIZĂ ŞI PERSPECTIVE

Interesul Mişcării Dacia pentru alegerile italiene, nu se datorează faptului că eu trăiesc în Italia, ci faptului că Principiile şi Obiectivele noastre, sunt aproape identice cu cele ale Mişcării 5 Stele, devenită PRIMA FORŢĂ POLITICĂ ITALIANĂ, dovedind astfel valabilitatea IDEILOR noastre comune !
În plus, MD urmăreşte cu atenţie TACTICA ŞI STRATEGIA M5S şi a altor MIŞCĂRI ANTI-SISTEM, pentru a nu repeta greşelile lor !!!

Prima urmare a acestei VICTORII IMPRESIONANTE, a fost „dezastrul" din Bursa milaneză şi saltul de la 250 la 350 al faimosului SPREAD dintre BTP italiene şi BUND germane (titluri de stat), care indică o înrăutăţire drastică a situaţiei DATORIEI SUVERANE a Italiei, care deja era critică. Această reacţie a „pieţelor" se datorează perspectivelor de INGUVERNABILITATE a Italiei, deoarece s-au afirmat trei forţe politice, care nu au „numerele" pentru a guverna singure, iar alianţele sunt puţin probabile între ele !
Cineva m-ar putea întreba : de ce te bucuri, de dată ce victoria M5S a produs aşa efecte !?
Răspund că ţelul nostru şi al M5S este DEMOLAREA actualului SISTEM, iar „dezastrele burselor şi pieţelor financiare", pot semnifica o PORNIRE DE LA ZERO, singura în măsură să implementeze o NOUĂ PARADIGMĂ SOCIO-ECONOMICĂ !
Deşi în italiană, mai jos se poate vedea distribuţia la Cameră, unde PD aliat cu vreo câteva partide minore are MAJORITATEA şi deci şi PREMIUL DE MAJORITATE, precum şi la Senat, unde se notează INGUVERNABILITATEA.

CUM S-A AJUNS LA ACEASTĂ SITUAŢIE

Sondajele de opinie premergătoare alegerilor, dădeau câştigătoare netă ALIANŢA DE STÂNGA, ghidată de Partidul Democrat (PD) , urmaşul vechiului Partid Comunst Italian. Ascensiunea PD a început cu degringolada produsă de guvernarea berlusconiană de dreapta, eşuată într-o guvernare tehnică de urgenţă sub cârma „bancarului" Mario Monti, care a avut sprijinul parlamentar al partidelor majore, inclusiv PD şi berlusconianul PDL, pentru mai bine de un an. Această „guvernare tehnică" a demonstrat INCAPACITATEA PARTIDELOR DE A GESTIONA CRIZA, motiv pentru care „au aruncat prosopul". Dacă pentru partide , Monti a fost unul care a scos castanele din foc, pentru mine de exemplu, a fost unul care m-a taxat suplimentar cu alţi 1500 de euro, ceea ce este enorm pentru un an de guvernare. „Soluţia Monti" a fost aplaudată de „organele financiare" şi de Merkel, dar a produs efecte contrare în opinia publică, care a priceput jocul murdar al partidelor. Ca să exemplific cu un detaliu, Monti a pus taxă pe „prima casă" şi i-a dat băncilor aflate în criză, stârnind indignarea opiniei publice !?!? Berlusconi, care este un mare vulpoi al politicii, a profitat de ocazie şi a retras sprijinul pentru Monti, obligându-l la demisie, pentru lipsă de sprijin parlamentar majoritar şi deci, s-au programat alegeri anticipate... ba a mai promis italienilor returnarea impozitului pe prima casă şi alte bazaconii, pe care italienii le-au „băut" (că au şi ei „maneliştii" şi „interesaţii" lor), reuşind astfel să-şi dubleze în numai două săptămâni voturile faţă de sondaje, insuficient însă, pentru a reveni în frunte.
Victima sigură a ultimelor două săptămâni a fost PD, deoarece nu s-a demarcat de Monti cu care sperau să se coalizeze, „meritul" principal în această „eroare tactică" avându-l liderul Bersani ŞI „vechea gardă" din anturajul său. Fapt este că, un mare număr de votanţi au părăsit „stânga", îndreptându-se spre „MoVimento Cinque Stelle", care a fost principala beneficiară a „hemoragiei din PD".
Dacă cineva este perplex pentru „îndârjirea" PD de a se agăţa la Monti, spun pe scurt că acest partid fost comunist, a intrat în Sistem „de la cap la picioare", ultima dovadă fiind scandalul celei mai vechi bănci italiene Monte Dei Paschi di Siena, în care liderii PD erau băgaţi până la gât şi pe care Monti a salvat-o cu bani publici !!!
Această „scufundare în Sistem" practicată de conducerea PD, prin mâna „vechii nomenclaturi", a devenit tot mai vizibilă „bazei de masă", ceea ce a determinat „hemoragia".
Fapt este, că M5S este populată în mare parte din „stângişti" şi asta se vede şi din sondajul de mai jos, din care rezultă înclinaţia electorilor de a sprijini o apropiere programatică între PD şi M5S:
Ţinând cont că M5S refuză orice alianţă cu orice partid actual, inclusiv PD, singura soluţie pentru a asigura GUVERNABILITATEA Italiei, este un guvern PD fără majoritate la Senat, care va trebui să facă concesii serioase M5S pe linie legislativă, adică să „joace precum le cântă ei", mai ales că „baza PD" este mult mai aproape principial de M5S , decât liderii. După părerea mea, aceşti lideri din vechea gardă ar trebui să demisioneze în bloc, deoarece la Congresul din acest an, oricum vor ieşi din scenă, că prea au degetele în miere !!!
Preluare de la Gen. Eugen Popescu, Gheorghe Giovanni Grillo

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Stroke
  • Quote
 
  • 250 Characters left