Loading...
 Sfatul Țării Românilor de Pretutindeni
Aristide Buzuloiu / Site ATITUDINI
Aristide Buzuloiu

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 
Cei care bănuiesc că noul titlu, de Podul de flori îi aparţine lui Victor Crăciun, se înşală. El apare des în documentele Societăţii Culturale Bucureşti-Chişinău. Aşa şi în scrisoarea deschisă către domnul Petru Lucinschi; „Pe data de 6 mai… aproximativ un milion  de români… vor podi cu flori rana pricinuită de graniţa impusă…“

De  asemeni în scrisoarea deschisă adresată d-lui Vladimir Ivasco, prim secretar al  CC al PC din RSS Ucraina: „Românii din România vor podi cu flori apele Prutului… Acelaşi pod cu flori, din Prut, va înainta spre Dunăre“. Denumirea de Podul de flori se pare că a fost rostită de un frate din Chişinău, în timpul alcătuirii ultimului apel. Iar Victor Crăciun, cu viclenia-i de care a dat dovadă, a insistat ca această expresie să fie noua denumire a acestei activităţi. Sau poate că a rostit-o dânsul, dar, din nefericire, nu a reuşit să contribuie onorabil, cu nimic, pentru evenimentul de la Prut.

Ce păcat că domnul Victor Crăciun nu a rămas la activităţile desfăşurate de Liga Culturală pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni, la întâlnirile cu scriitorii din R. Moldova şi din nordul Bucovinei şi la aşezarea unor busturi ale lui Mihai Eminescu la răsărit de Prut. Ne făcând doar aşa ceva, a creat suspiciuni şi asupra altor rosturi ale preumblărilor dumnealui printre românii de la răsărit de Prut.

Eliminarea FPM a avut o motivaţie politică. Făcea parte din Opoziţia din R. Moldova. Şi cei de la FPM şi noi, de la SCBC eram tot din Opoziţie.


  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Stroke
  • Quote
 
  • 250 Characters left