Loading...
 Sfatul Țării Românilor de Pretutindeni
Aristide Buzuloiu / Site ATITUDINI
Aristide Buzuloiu

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 
Societatea Culturală Bucureşti-Chişinău a adus la cunoştinţa opiniei publice româneşti, în zilele de 25 şi 28 oct., că dacă fraţii noştri de peste Prut vor fi aduşi în situaţia să îşi apere integritatea Republicii prin jertfe de sânge, atunci peste un milion de români vom trece Prutul, cu medicamente, pansamente şi ca donatori de sânge. Având în vedere că în Repulbica Moldova se menţine încordarea şi forţele care atentează la integritatea ei teritorială continuă să fie înarmate, Societatea Culturală Bucureşti – Chişinău propune constituirea detaşamentelor pentru protejarea integrităţii teritoriale a Republicii Moldova. În aceste detaşamente vor avea posibilitatea să se înscrie toţi  românii, indiferent dacă fac parte sau nu din vreun partid  şi din ce partid fac parte.Partea de răsărit a României, anexată în 1940, prin aplicarea Tratatului Ribbentrop – Molotov, semnat între Germania şi U. R. S. S. în 1939, a fost fărâmiţată în Bucovina de Nord, Republica Moldova şi judeţele din sudul Basarabiei. Acum se încearcă şi împărţirea Republicii Moldova!

Moscova a inclus Bucovina de Nord şi judeţele din sudul Basarabiei în Ucraina. Nu avea cum să le includă în Rusia, deoarece între Rusia şi România se află Ucraina. Prin tentativa de constituire, pe teritoriul Republiciii Moldova, a unei „republici“ pentru ruşi, se încearcă să se creeze , la mari depărtări de Rusia, un mini stat rusesc, un cal troian în interiorul continentului european. Pentru inducerea în eroare a opiniei publice europene şi mondiale, s-a pus la cale constituirea unui alt mini stat, pentru găgăuzi, tot pe pământul Republicii Moldova. În Republica Moldova trăiesc aproxomativ o sută cincizeci de mii de găgăuzi.

Prin tentativele de constituire a unor state, se urmăreşte destabilizarea continentului nostru, sfâşierea integrităţii teritoriale a ţărilor din Europa.

Societatea Culurală Bucureşti – Chişinău nu se amestecă în treburile interne ale U. R. S. S.  Uniunea Sovietică s-a amestecat şi se amestecă în treburile interne ale României, din 1940 încoace, de când a ocupat Răsăritul României, adică Basarabia şi Bucovina de Nord. Prin Tratatul Ribbentrop -   Molotov, Moscova continuă să atenteze la dreptul sfânt al popoarelor la libertate şi autodeterminare pe propriul lor teritoriu.

Ţările Baltice, Bucovina de Nord, Republica Moldova şi judeţele din sudul Basarabiei sunt teritorii anexate, încorporate cu forţa în U. R. S. S.  Până când Tratatul Ribbentrop – Molotov nu va fi anulat în practică, până când consecinţele aplicării lui nu vor înceta, U. R. S. S. rămâne un stat agresor, care continuă să calce în picoare dreptul internaţional, dreptul popoarelor la integritate teritorială, autodeterminare şi libertate.
                      Gheorghe Gavrilă Copil
                  Preşedintele Societăţiii Culturale Bucureşti-Chişinău
                   Flacăra nr. 46, din 14 noiembrie 1990


FRAŢILOR
Poporul român se poate coborî de pe cruce! Palma dreaptă, însângerată, este Bucovina de nord, palma stângă, teritoriul din sudul Basarabiei, fruntea însângerată cu cununa de spini, Republica Moldova, iar inima şi corpul de află aici, de la Prut, până în partea de apus a României. Suntem o singură fiinţă! În unire şi solidariate cu fraţii de peste Prut, vom reuşi să punem capăt acestei răstigniri, care durează de o jumătate de secol, din 1940, de când URSS a anexat Răsăritul României!


  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Stroke
  • Quote
 
  • 250 Characters left