Loading...
 Sfatul Țării Românilor de Pretutindeni
Aristide Buzuloiu / Site ATITUDINI
Aristide Buzuloiu

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 
Fraţi români!

Conform hotărârii adoptate în unanimitate de către participanţii la mitingul de solidaritate cu Republica Moldova, din Parcul Libertăţii, din 4 nov. 1990, toţi românii indiferent de partidul din care fac parte, sunt invitaţi să aibă iniţiativa constiturii detaşamentelor pentru protejarea integrităţii teritoriale a Republicii Moldova. Aşa cum în timpul Revoluţiei Române din Decembrie, fraţii noştri de peste Prut ne-au trimis mari cantităţi de donaţii de sânge şi s-au organizat în detaşamente pentru a ne veni în ajutor, acum e rândul nostru să formăm aceste detaşamente, în chiar aceste zile, ca să fim gata, la rândul nostru, de va fi nevoie, să-i ajutăm. Fraţii noştri de peste Prut nu sunt singuri. Întreaga conştiinţă românească le va sări în ajutor. Înscrierile în detaşamentele pentru protejarea integrităţii teritoriale a Republicii Moldova se fac zilnic, între orele 15-16, în faţa primăriilor. Aşa cum, în timpul tuturor manifestaţiilor din Bucureşti, de solidaritate cu Republica Moldova, nu s-a exprimat nici un fel de altă opinie, să rămânem uniţi şi solidari, deoarece fraţii de peste Prut, acum au nevoie de noi! Manifestaţiile şi întâlnirile noastre se înscriu pe coordonata majoră a conştiinţei româneşti. Soarta unui popor depinde de unirea fiilor săi.

Pentru evidenţă şi coordonare, rugăm să ni se comunice de îndată prin telefon, corespondenţă sau delegaţi, numărul detaşamentelor înfiinţate, numele şi telefonul celor care răspund, pe plan local, de această activitate de solidarizare cu fraţii noştri de peste Prut.

Precizăm că nu vom trece Prutul, decât la solicitarea Guvernului din Republica Moldova, sau al Frontului Popular din Moldova.

Societatea Culturală Bucureşti – Chişinău – Aleea Romancierilor nr. 6, bl.E 19, et. 10, ap. 55, sector 6, cod 77398, Bucureşti, tel. 745 67 82.

  Participanţii la Marea Adunare de Solidaritate cu Republica Moldova
                     Flacăra nr. 46, din 14 noiembrie 1990

                      

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Stroke
  • Quote
 
  • 250 Characters left