Din secretele ascensiunii politice: Vela Marcel – partea a IX-a – SFATUL ȚĂRII

Din secretele ascensiunii politice: Vela Marcel – partea a IX-a – SFATUL ȚĂRII

Distribuie acest articol!


În continuarea anchetei noastre în legătură cu trecutul lui Vela Marcel, vom aduce atenției publice modul în care acesta a reușit, prin încălcarea legii să intre în posesia unor proprietăți imobiliare aflate în patrimoniul primăriei Caransebeș.

Prin contractul 946 din 25.11.2001 (n.r. în încheiere anul este 2002, probabil eroare materială), Vela Marcel cumpăra, atenție!, în întregime terenul aferent clădirii. Conform HCL 37/2002 Consiliul Local Caransebeș a hotărât că vinde terenul aferent clădirii din str. Dacilor numărul 2A, în suprafața de 178 mp, dar în realitate, asa cum se poate observa din contractul de vânzare-cumpărare Vela Marcel cumpăra curte în intravilan în suprafață de 178mp. Pretul de vânzare, atât pentru casă cât și pentru teren, a fost mai mult decât modic,  iar în mod evident nu a existat niciun raport de evaluare pentru vânzarea acestui imobil.

Mai mult decât atât, în declarația de avere din 14.06.2013 la capitolul terenuri apare o suprafață de 208 mp, reală prin contractul de vânzare cumpărare este de 178 mp atât cât a cumpărat, iar achiziția este declarată, cu două luni mai devreme decât în contractul de vânzare- cumpărare din luna septembrie 2002.

În anul 2013 conform declarației de avere din 04.03.2013, Vela Marcel vinde contra sumei de 60.000EUR imobilul din strada Dacilor numărul 2A surorii sale, Iacobici Maria.

În declarația de avere din 14 iunie 2013 imobilul din strada Dacilor 2A nu mai apare, dar rămâne terenul în suprafață de 208 mp. Cei 178 mp trebuiau sa fie aferenți clădirii conform contractului de vânzare-cumpărare, practic Vela Marcel a vândut propriei surori imobilul fără terenul aferent.

Următorul imobil dobândit de Marcel Vela este un apartament situat în Caransebeș, pe strada Ștefan Herce, bloc D, scara A, apartamentul 9, care apare în declarația de avere numărul 1 din 16.01.2014, iar ca modalitate de dobândire este un act de donație de la Dorca Maria, nimeni alta decât bunica lui Vela Marcel.

Marcel Vela a trecut imobilul respectiv în proprietatea bunicii sale, Dorca Maria, tocmia pentru a elimina orice suspiciune privind dobândirea unui alt imobil din patrimoniul primăriei Caransebeș. Interesant este că doamna Dorca Maria nu a avut niciodată vreo legătură cu Caransebeș, aceasta locuind toată viața în comuna Armeniș. În fapt, în acest apartament a stat doar Vela Marcel cu toate că acesta avea domiciliul pe strada Dacilor. Mai mult în casa de pe strada Dacilor numărul 2A a locuit întotdeauna doar sora lui Vela Marcel.

Inclusiv nepoții au primit terenuri de la mărinimosul Vela Marcel,  dar de fapt acesta nu a dorit decât să pună la adăpost aceste proprietăți.

Un alt imobil cumpărat de Vela Marcel este Pavilionul 118 situat în stațiunea Băile Herculane, folosindu-se atât de sora cât și de bunica sa drept paravane pentru tranzacțiile imobiliare.

Și ca să schimbăm puțin registrul și pentru a înțelege mai bine de ce Vela Marcel nu este tras la răspundere pentru nimic din ceea ce a făcut, mai jos se poate observa o notă informativă a acestuia.

Impostor din naștere, dar și școlit de fosta securitate, Vela Marcel a fost racolat de ofițerul Jurcă Ilie, acesta având dosarul personal 9197/ 18.02.1987 la UM 0906. Ulterior după Revoluție, când informatorul Vela ajunge să conteze în politică nu l-a uitat pe fostul ofițer de legătură Jurcă Ilie, care rând pe rând a ocupat tot felul de funcții în cadrul primăriei sau a altor societăți aflate în subordinarea primăriei Caransebeș. În speța acesta a fost șef al Poliției Comunitare, iar apoi șef la POLCOM SRL, o societate a primăriei care păzește banul public.

Acestea sunt doar câteva exemple ale faptului că solidaritatea de care dau dovadă aceste persoane care se implică în urzirea unor planuri care să implice căpătuiala de la bugetul statului, îi face aproape invincibili. Și tot despre solidaritate și invincibilitate vom vorbi și în numărul următor, când vom aduce pe tapet tertipurile prin care Vela Marcel reușea să colecteze șpaga la care se conectase într-un mod aproape natural.


Distribuie acest articol!

Cum a făcut Ciolacu blat cu Orban la comanda lui Iohhanis – SFATUL ȚĂRII Articol anterior Cum a făcut Ciolacu blat cu Orban la comanda lui Iohhanis – SFATUL ȚĂRII
ANCHETATORII.RO – SFATUL ȚĂRII Articol următor ANCHETATORII.RO – SFATUL ȚĂRII