EXCLUSIV: Vizita soților Iohannis la New York, secret de stat. Administrația Prezidențială se ocupă cu spălarea de bani – SFATUL ȚĂRII

EXCLUSIV: Vizita soților Iohannis la New York, secret de stat. Administrația Prezidențială se ocupă cu spălarea de bani – SFATUL ȚĂRII

Distribuie acest articol!


👇 Donează! Susține-ne pe Patreon 👇

Become a Patron!

Vizita soților Iohannis la New York este secret de stat, potrivit Administrației Prezidențiale. Președintele Klaus Iohannis s-a deplasat la Adunarea Generală a ONU unde a reușit ca de fiecare dată să ne facă țara de râs. Așa se întâmplă când numești un personaj mediocru ca, Andrei Muraru, ambasador în Statele Unite ale Americii. Totuși, președintele a reușit să aibă o întâlnire bilaterală la cel mai înalt nivel cu manelistul Sorinel Puștiu. O mare reușită a diplomației române. Impostura este o regulă pentru domnul Klaus Iohannis, de aceea voi folosi o redactare flegmatică, precum atitudinea sa față de poporul român.

Aeronava de lux cu care s-au deplasat soții Iohannis la New York

De ce a devenit SECRET DE STAT deplasarea soților Iohannis în SUA?

„Prostia este o suferinţă nedureroasă a inteligenţei.”, afirma marele filosof român Emil Cioran. Președintele României, Klaus Iohannis, a zburat duminică, 19 septembrie, din București spre New York via Sibiu cu un avion privat de tip Dassault Falcon 8X (LX-LXL) închiriat de la Global Jet. Avionul de lux Dassault Facon 8X este considerat în lumea oamenilor de afaceri, drept una dintre cele mai exclusiviste aeronave din lume.

În acest moment, între România și New York nu există zboruri comerciale directe. Zborul președintelui Iohannis, plecat de la București, a făcut o escală la Sibiu, pentru a urca la bord și prima doamnă Carmen Iohannis.

Dassault Falcon 8X (LX-LXL), aeronava închiriată Administrația Prezidențială costă 58 de milioane de dolari. Potrivit cotațiilor internaționale, închirierea unui avion Dassault Falcon 8X costă 10.700 de dolari pe oră.

Având în vedere că deplasarea președintelui României, Klaus Iohannis, cu avionul Dassault Falcon 8X a costat între 300.000 și 500.000 de dolari SUA a apărut automat întrebarea dacă nu cumva s-a încălcat legea, iar Administrația Prezidențială și-a depășit atribuțiile doar pentru a-i face pe plac mult prea odihnitului de la Cotroceni.

Dassault Falcon 8X
Klaus Iohannis, la întâlnirea organizată de Andrei Muraru
Werner la ONU

Ce spune Administrația Prezidențială

„Către: anchetatorii.ro

În atenția domnului Matei Alexandru

Răspuns solicitare informații de interes public

Ca urmare a solicitării dumneavoastră făcute în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare, vă comunicăm următoarele:

În vederea exercitării prerogativelor sale constituționale, Președintele României, Klaus Iohannis, a condus delegația României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU), care a avut loc la New York, Statele Unite ale Americii, în perioada 21 – 23 septembrie 2021.

Sursa finanțării acestei deplasări este bugetul Administrației Prezidențiale.

Deplasarea Președintelui României şi a delegației oficiale s-a realizat în baza unui contract de prestări servicii pentru executarea zborurilor speciale, încheiat în conformitate cu prevederile Regulamentului privind organizarea, pregătirea și executarea zborurilor speciale, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 755/1998, cu modificările şi completările

ulterioare.

În temeiul Regulamentului anterior menționat, contractele pentru prestarea serviciilor de executare a zborurilor speciale sunt documente clasificate, în integralitate, motiv pentru care nicio informație asociată acestora nu poate fi comunicată, în conformitate cu prevederile art. 12 din Legea nr. 544/2001, coroborate cu dispozițiile cuprinse în Legea nr. 182/2002 privind protecția informațiilor clasificate, cu modificările şi completările ulterioare.

Departamentul Comunicare Publică

„Deplasarea Președintelui României şi a delegației oficiale s-a realizat în baza unui contract de prestări servicii pentru executarea zborurilor speciale.”, afirmă Administrația Prezidențială. Instituția subordonată președintelui României are un contract cadru Servicii de transport aerian de călători în țară și străinătate (CAN1053207, în valoare de 2.521.008 RON pe o perioadă de 48 de luni încheiat anul acesta în data de 05.04.2021.

transport aerian de călători în țară și străinătate (CAN1053207 – contract cadru Administrația Prezidențială

Costurile închirierii avionului Dassault Falcon 8X (LX-LXL) închiriat de la Global Jet depășesc de circa 10 ori suma celui mai mare contract subsectvent din acordul cadru în valoare de 75.000 de lei. Compania Global Jet prezintă pe site-ul său faptul că pentru un asemenea zbor se ia în calcul numărul de pasageri, orele de zbor, escalele, precum și întreținerea și mentenanța aeronavei. Împreună cu președintele Klaus Iohannis a mai zburat prima doamna Carmen Iohannis, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, alți delegați MAE, și cel mai probabil, minim doi agenți ai Serviciului de Pază și Protecție.

Conform legii, reiese că acodul cadru CAN1053207 a fost încălcat de Administrația Prezidențială. Discutăm de un abuz în serviciu, primirea de foloase necuvenite la adresa președintelui Klaus Iohannis și însoțitorilor săi, precum și spălarea de bani în formă agravantă, deoarece infracțiunea s-a efectuat în exercitarea atribuțiilor sale profesionale.

Potrivit Legii nr 129/11.07.2019 pentru prevenirea și combaterea spălarii banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative:

  • Art. 49 – (1) Constituie infracţiunea de spălare a banilor şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10

    ani
  • Constituie circumstanţă agravantă săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor de către una

    dintre entităţile raportoare prevăzute la art. 5, în exercitarea activităţii sale profesionale.

Aceste încadrări le pot face procurorii aflați în adormire de la Direcția Națională Anticorupție. Dacă fostului baron de Teleorman, Liviu Dragnea, i s-a deschis un dosar penal pentru deplasarea în SUA, același lucru se poate face și în cazul președintelui Klaus Iohannis având în vedere suspiciuni rezonabile privind acte de corupție.

Liviu Dragnea a plătit pentru o întrevedere cu Donald Trump 100.000 de dolari

Serviciul de Pază și Protecție U.M. 0149F București are de asemenea un contract cadru Acord-cadru servicii de transport aerian ocazional (CAN1056088) în valoare de 2.850.000 RON.

Deplasările mult prea odihnitului de la Cotroceni, Klaus Werner Iohannis, ne-ar costa peste 1 milion de euro, conform celor două acorduri cadru ale Administrației Prezidențiale și Serviciului de Pază și Protecție. Se pare că acești bani nu sunt suficienți pentru tovarășul președinte având în vedere că se deplasează cu aeronave de lux ce depășesc cu mult bugetul alocat pentru călătoriile sale. Putem spune că după acestă deplasare bugetul Administrație Prezidențiale pentru călătorii s-a cam rarefiat.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Liviu Dragnea, în dosarul vizitei pe care a efectuat-o în ianuarie 2017 în SUA, la inaugurarea mandatului de președinte al lui Donald Trump. Dragnea este acuzat de trafic de influență și de folosire a influenței. În cazul Dragnea vorbim de o entititate privată care a plătit deplasarea, de aici și acuzațiile de trafic de influență.

Administrația Prezidențială își asumă plata acestei călătorii de lux a soților Iohannis la New York, cu toate că ține la secret suma exactă decontată din bugetul statului, din banii poporului român. Să sperăm că procurorii vor face lumină în acest caz. Cât despre contractele cadru ale Administrației Prezidențiale și SPP, au fost realizate de așa natură încât muritorul de rând să nu afle cât costă vacanțele președintelui Klaus Werner Iohannis. De asemenea, Administrația Prezidențială interpretează abuziv legea accesului la informații publice deoarece nu poate fi secret de stat costul acestei deplasări de lux, fiindcă sursa de finanțare sunt banii publici.

Liviu Dragnea cel puțin a reușit să obțină o întâlnire cu Donald Trump, în schimb Iohannis s-a întâlnit cu Sorinel Puștiu, un adevărat dezmăț pe bani românilor. Oare cât va mai suporta armata de senatori și deputați PSD după absolventul de drept la o facultate ecologică cu diplome emise pe șpagă, semi-analfabetul Marcel Ciolacu? Atât poporul român, cât și partidele parlamentare din opoziție, USRPLUS, AUR și aripa Orban, sunt de acord cu suspendarea și demiterea din funcție a președintelui Iohannis, cu excepția PSD prin sluga perfectă Marcel Ciolacu. Acest individ este cel care menține la putere sistemul sau așa zisul stat paralel în frunte cu Werner Iohannis. Poporul e suveran și sigur va găsi o cale de a alunga trădătorii de neam și țară.

„El gândeşte fără grabă,

Și citeşte cu silabă,

Când în public prost vorbeşte,

Ei, ca subalterni fideli,

Îl aplaudă, fireşte…

Ca să râdă toţi de el.”, – descrierea perfectă pentru sasul nostru, Klaus Werner Iohannis.

Klaus Iohannis și maneliștii


Distribuie acest articol!

Majordomul Iohannis, maestru de ceremonii antiromânești – SFATUL ȚĂRII Articol anterior Majordomul Iohannis, maestru de ceremonii antiromânești – SFATUL ȚĂRII
Din secretele ascensiunii politice: Vela IV – SFATUL ȚĂRII Articol următor Din secretele ascensiunii politice: Vela IV – SFATUL ȚĂRII