POLARIS: Rechinii gunoaielor, abonați la contractele cu dedicație de la PSD. Poluare și mirosuri pestilențiale la Târgu Jiu – SFATUL ȚĂRII

POLARIS: Rechinii gunoaielor, abonați la contractele cu dedicație de la PSD. Poluare și mirosuri pestilențiale la Târgu Jiu – SFATUL ȚĂRII

Distribuie acest articol!


👇 Donează! Susține-ne pe Patreon 👇

Become a Patron!

Suntem în luna Februarie și privim ascunși pe la geamuri peisajul gri ce ne-nconjoară sub spectrul unei zile geroase de iarnă. Avem tendința să deschidem geamul pentru a ne aerisi camera însă intervine imediat o reținere, o teamă. În loc de aer proaspăt în camera noastră ar putea intra un miros pestilențial de gunoi, pentru că noi locuim în Târgu Jiu, oraș lăsat pe mâna Polaris de mafia locală PSD&PNL. ”Târgu Jiu a devenit groapa de gunoi a României cu ajutorul Polaris”, afirmă cetățenii.

Primăriile controlate de Partidul Național Liberal nu sunt nici ele străine de acțiunile companiei Polaris și au păstorit cu mare drag afacerile lăsate de foștii primari ai PSD. În acest caz al Polaris putem vorbi cu certitudine despre o rețea de crimă organizată cu conexiuni internaționale pe care nimeni nu s-a obosit să le verifice, nici măcar procurorii DNA. Ancheta realizată de DNA și trimiterile în judecată făcute sunt doar pe oamenii aflați la suprafață, în schimb beneficiarii reali sunt de neatins. Le-am spune noi cine sunt(…) dar îi mai lăsăm să cerceteze, poate se trezesc la realitate.

Prin această afacere gestionată de grupul infracțional al Partidului Social Democrat de la Constanța, județe întregi au ajuns să fie spoliate de bani cu acordul baronilor roșii. Singurele victime suntem noi cetățenii, cei care plătim facturi acestor companii ce colectează gunoaiele cu sprijin de la partid.

Messi de la Târgu Jiu – Marcel Romanescu

Polaris, istoria gunoaielor cu dedicație de la PSD

Afacerea ”Polaris” a început în 1998, atunci când Gheorghe și Dumitru Martin, doi frați cu afaceri în Constanța, au semnat un contract avantajos cu primăria condusă de Gheorghe Mihăieși (ales din partea Uniunii Social-Democrate PD-PSDR). Frații Martin erau apropiați de filiera fostului premier Adrian Năstase care, de altfel, l-a numit prefect pe Gheorghe Martin, în anul 2002.

Prin contractele 27125 și 27126 din 16.06.1998, SC Polaris Shipping and Trading Agency SRL (predecesorul Polaris M Holding) a primit, pentru o perioadă de 5 ani, serviciile de ”colectare și transport deșeuri menajere de la populație și agenți economici” și ”salubrizare domeniu public în municipiul Constanța”. În total, cele două contracte ajungeau la 2,7 milioane de dolari/an, iar primăria garanta exclusivitatea societății Polaris în colectarea deșeurilor din oraș pe toată perioada derulării contractelor.

Dar afacerea a început să prospere în 2008, atunci când Radu Mazăre încheie un contract cu clauze și mai avantajoase pentru societatea fraților Martin. Polaris urma să aibă monopol pe serviciile de salubritate pentru următorul sfert de secol și să primească 350 de milioane de euro pentru asta: ”exclusivitate pentru prestarea activităților privind serviciul public de salubrizare a municipiului Constanța (…) inclusiv în cazul extinderii cu noi cartiere a municipiului Constanța” (articolele 13 și 16 din contractul nr. 70717 din 09.05.2008).

Afacerea familiei Martin a prosperat sub semnătura lui Radu Mazăre. Tot în epoca lui, a fost patentată o schemă prin care Primăria urma să mai plătească alte 90 de milioane de euro către Polaris. Cum? Astfel: începând cu anul 2010, Primăria Constanța condusă de Radu Mazăre a refuzat să aplice coeficientul de inflație, conform contractului semnat cu Polaris. În 2012, o hotărâre judecătorească definitivă obligă Primăria Constanța să plătească societății lui Martin suma de 14 milioane de euro, cuantumul coeficientului de inflație stabilit de judecători. Primăria Constanța nu a pus în aplicare decizia judecătorească, iar Polaris a chemat din nou în instanță primăria.

Eduard Martin mai este trimis în judecată într-un alt dosar, ”Polaris 2”, în care este acuzat de procurorii DNA de evaziune fiscală. Magistrații susțin că omul de afaceri ar fi înșelat statul cu 7 milioane de euro.


Alfredo Governale – Manager flota – Polaris M Holding Servizi & Pulizia di Governale Alfredo, Palermo – Sicilia

POLARIS GLOBAL ENTERPRISES, INC USA

DNA arată, într-un comunicat de presă transmis joi, că în perioada decembrie 2006 – februarie 2017 societatea ar fi încheiat relaţii comerciale fictive cu alte 10 firme (dintre care şapte firme controlate de inculpaţi) şi ar fi înregistrat în contabilitate mai multe facturi emise pentru „serviciile” respective. Cheltuielile fictive înregistrate ar fi vizat presupuse achiziţii de studii şi consultanţă ori presupuse plăţi ale unor chirii pentru maşini, utilaje şi imobile.

Prin aceste activităţi, societatea Polaris M Holding s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale către stat în sumă totală de 32.647.878 lei (18.982.418 lei TVA şi 13.665.460 lei impozit pe profit). De asemenea, urmare a aceloraşi demersuri, Eduard Martin şi Monica Maria Lăţea, asociaţi în cadrul SC Polaris M Holding SRL, şi-ar fi însuşit sume de bani din patrimoniul acestei firme totalizând 62.535.751 lei.

Mazăre Radu – Martin Eduard(centru)

Pocurorii au dispus sechestrul asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpaţilor. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) s-a constituit parte civilă în proces cu suma de 109.366.887 de lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa.

În mai 2019, omul de afaceri Eduard Martin, fost deputat PSD, a fost condamnat de instanța supremă la 5 ani și 6 luni de închisoare în dosarul Polaris, în care fostul primar Radu Mazăre a primit 9 ani și 10 luni de închisoare.

Contracte cu Polaris prin acte adiționale de la primarii PSD

Articolul 1 Se aproba eliberarea licentei nr. 5103/1.10.2020, clasa 1 Societatii POLARIS M. HOLDING – S.R.L. care se identifica prin CUI 12079629 si are sediul in municipiul Constanta, str. Spiru Haret, Pavilion Adm, cam. nr. 1 nr. 2A, et. P, judetul Constanta, pentru serviciul public de salubrizare a localitatilor.

Articolul 2 Conditiile asociate licentei fac parte integranta din Licenta nr. 5103/01.10.2020, si sunt anexa la aceasta.

Articolul 3 Prezentul ordin intra in vigoare la data de 26.11.2020, cand Ordinul presedintelui A.N.R.S.C. nr. 547/18.11.2015, cu modificarile si completarile ulterioare, ii inceteaza valabilitatea.

Articolul 4 Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a, pe cheltuiala titularului.

Presedinte, Ionel Tescaru ANEXA LA LICENTA NR. 5103/1.10.2020 CONDITIILE ASOCIATE LICENTEI PENTRU SERVICIUL PUBLIC DE SALUBRIZARE A LOCALITATILOR I. CONDITII GENERALE 1. Prezentul document stabileste conditiile in care este valabila licenta clasa 1, pentru serviciul public de salubrizare a localitatilor, denumit in continuare serviciu, acordata de A.N.R.S.C., Societatii POLARIS M. HOLDING – S.R.L., denumita in continuare titularul licentei.

II. OBIECTUL SI VALABILITATEA LICENTEI 2. Licenta are ca obiect acordarea permisiunii de a presta activitatile specifice serviciului, in ariile administrativ-teritoriale, mentionate la pct. 4 de mai jos.

 1. Licenta este valabila pana la data de 26.11.2025.

  III. DREPTURI 4. Titularul licentei are dreptul de a presta activitatile specifice serviciului public de salubrizare a localitatilor, in urmatoarele arii administrativ-teritoriale, dupa cum urmeaza:

  a) municipiul CONSTANTA, in baza Contractului de delegare a gestiunii serviciului nr. 70717/09.05.2008, incheiat cu Municipiul Constanta, din judetul Constanta, activitatile de: – colectare separata si transport separat al deseurilor municipale si al deseurilor similare provenind din activitati comerciale din industrie si institutii, inclusiv fractii colectate separat, fara a aduce atingere fluxului de deseuri de echipamente electrice si electronice, baterii si acumulatori;
 • maturat, spalat, stropire si intretinere a cailor publice;
 • curatare si transport al zapezii de pe caile publice si mentinerea in functiune a acestora pe timp de polei sau inghet;

  b) municipiul
  MANGALIA, in baza Contractului de delegare a gestiunii nr. 49258/30.08.2013, incheiat cu municipiul Mangalia din judetul Constanta, prelungit prin actul aditional nr. 1 din data de 27.11.2013 si actul aditional nr. 4 din data de 16.11.2015, activitatile de: – colectare separata si transport separat al deseurilor municipale si al deseurilor similare provenind din activitati comerciale din industrie si institutii, inclusiv fractii colectate separat, fara a aduce atingere fluxului de deseuri de echipamente electrice si electronice, baterii si acumulatori;
 • maturat, spalat, stropire si intretinere a cailor publice;
 • curatare si transport al zapezii de pe caile publice si mentinerea in functiune a acestora pe timp de polei sau inghet;
 • dezinsectie, dezinfectie si deratizare;

  c) orasul
  NAVODARI, in baza Contractului de delegare a gestiunii serviciului nr. 16297/01.04.2011, incheiat cu orasul Navodari – Primaria orasului Navodari din judetul Constanta, prelungit prin Actul aditional nr. 11/01.04.2019 si prin Actul aditional nr. 12/30.12.2019, pana la data de 01.01.2021, activitatile de: – colectare separata si transport separat al deseurilor municipale si al deseurilor similare provenind din activitati comerciale din industrie si institutii, inclusiv fractii colectate separat, fara a aduce atingere fluxului de deseuri de echipamente electrice si electronice, baterii si acumulatori;
 • maturat, spalat, stropire si intretinere a cailor publice;
 • curatare si transport al zapezii de pe caile publice si mentinerea in functiune a acestora pe timp de polei sau inghet;

  d) municipiul
  TARGU JIU, in baza Contractului de delegare a gestiunii serviciului nr. 34602/11.09.2007, incheiat cu Consiliul Local al municipiului Targu Jiu din judetul Gorj, prelungit prin Actul aditional nr. 2 din data de 01.10.2010 si prin Actul Aditional nr. 3 din data de 07.03.2013, activitatea de colectare separata si transport separat al deseurilor municipale si al deseurilor similare provenind din activitati comerciale din industrie si institutii, inclusiv fractii colectate separat, fara a aduce atingere fluxului de deseuri de echipamente electrice si electronice, baterii si acumulatori;

  e) orasul
  BUMBESTI-JIU, in baza Contractului de delegare a gestiunii serviciului nr. 1186/30.01.2014, incheiat cu orasul BUMBESTI-JIU din judetul Gorj, prelungit prin Actul Aditional nr. 2 din data de 05.09.2014, activitatea de colectare separata si transport separat al deseurilor municipale si al deseurilor similare provenind din activitati comerciale din industrie si institutii, inclusiv fractii colectate separat, fara a aduce atingere fluxului de deseuri de echipamente electrice si electronice, baterii si acumulatori;

  f) comuna
  PESTISANI, in baza Contractului de delegare a gestiunii nr. 2921/06.05.2016, incheiat cu comuna Pestisani din judetul Gorj, pana la data de 05.05.2023, activitatea de colectare separata si transport separat al deseurilor municipale si al deseurilor similare provenind din activitati comerciale din industrie si institutii, inclusiv fractii colectate separat, fara a aduce atingere fluxului de deseuri de echipamente electrice si electronice, baterii si acumulatori;

Teleormanul asediat de POLARIS

Dragnea a bătut palma cu Mazăre și Martin, astfel toate orașele și comunele din județ au încheiat contracte cu POLARIS. Milioane de euro au fost colectate de le cei mai săraci cetățeni ai României pentru a umple bugetele acestei companii aflate în strânsă legătură cu Partidul Social Democrat. Șpaga pentru acest contract ne-o poate spune DNA? Scuze, ei dormitează…

Compania Polaris M Holding a câştigat în 2013 un contract pentru prestări de servicii de colectare şi transport deşeuri municipale, salubrizare stradală, deszăpezire şi combatere a poleiului în Alexandria, Roşiori de Vede, Turnu Măgurele, Videle şi Zimnicea, precum şi în 92 de comune. În tot judeţul Telorman sunt 92 de comune. Practic, nu există nicio reglementare legislativă care să îngrădească durata unui contract. Acest lucru este exclusiv apanajul autorităţilor locale.

Dragnea – Mazăre

Dumitru Martin, unchi al ex-deputatului PSD Eduard Martin şi acţionar al Polaris M Holding, a fost arestat de FBI sub acuzaţia de mituire a unui ofiţer din Forţele Aeriene Americane (US Air Force). Prin darea mitei Martin spera să obţină un contract de 10,35 mil. dolari pentru furnizarea forţelor aeriene americane staţionate la baza Mihail Kogălniceanu din România, pentru containere de transport şi depozitare. Martin a fost arestat pe Aeroportul Internaţional din San Francisco, unde ajunsese de la New York, fiind invitat la o întâlnire de agenţi sub acoperire, care s-au prezentat drept mijlocitori în acest aranjament.

 • Teleormanul, cloșca cu contracte de la primarii PSD pentru gunoaie

  g) municipiile ALEXANDRIA, ROSIORII DE VEDE, TURNU MAGURELE, orasele VIDELE, ZIMNICEA, comunele BALACI, BABAITA, BECIU, BEUCA, BLEJESTI, BOGDANA, BOTOROAGA, BRAGADIRU, BRANCENI, BUJORENI, BUJORU, BUZESCU, CALINESTI, CALMATUIU DE SUS, CALMATUIU, CERVENIA, CIOLANESTI, CIUPERCENI, CONTESTI, COSMESTI, CREVENICU, CRINGENI, CRINGU, DIDESTI, DOBROTESTI, DRACEA, DRACSENEI, DRAGANESTI DE VEDE, DRAGANESTI-VLASCA, FANTANELE, FRASINET, FRUMOASA, FURCULESTI, GALATENI, GRATIA, ISLAZ, IZVOARELE, LISA, LITA, LUNCA, MAVRODIN, MAGURA, MALDAIENI, MERENI, MARZANESTI, MOSTENI, NANOV, NASTURELU, NECSESTI, NENCIULESTI, OBREASCA, OLTENI, PERETU, PIATRA, PIETROSANI, PLOPII SLAVITESTI, PLOSCA, POENI, POROSCHIA, PURANI, PUTINEIU, RADOIESTI, RAZMIRESTI, SALCIA, SACENI, SAELELE, SCRIOASTEA, SCURTU MARE, SEACA, SEGARCEA VALE, SFINTESTI, SILISTEA GUMESTI, SILISTEA, SIRBENI, SLOBOZIA MANDRA, SMARDIOASA, STEJARU, STOROBANEASA, SUHAIA, TALPA, TATARASTII DE JOS, TATARASTII DE SUS, TRAIAN, TRIVALEA MOSTENI, TROIANUL, TIGANESTI, UDA CLOCOCIOV, VARTOAPE, VEDEA, VIISOARA, VITANESTI ZIMBREASCA, pana la data de 14.07.2021, in baza Contractului de concesiune nr. 10/14.07.2013, incheiat cu Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara „Managementul Deseurilor Teleorman” din judetul Teleorman, activitatea de colectare separata si transport separat al deseurilor municipale si al deseurilor similare provenind din activitati comerciale din industrie si institutii, inclusiv fractii colectate separat, fara a aduce atingere fluxului de deseuri de echipamente electrice si electronice, baterii si acumulatori;

Slobozia a căzut pradă rechinilor gunoaielor de la Polaris cu sprijin de la PSD

În ianuarie 2015, primarul Alexandru Stoica(PSD) din Slobozia i-a ajutat pe cei de la POLARIS să intre in legalitate.

„Rechinii gunoiului” din Constanța au intrat în legalitate și au obținut autorizația de mediu pentru a putea lucra cu acte în regulă în activitatea de colectare a gunoiului la Slobozia. Primarul Stoica a legalizat licitația din 2014, iar modificările s-au făcut fără consultarea Consiliului Local Slobozia.

Polaris inițiază un act adițional la contractul de delegare a gestiunii nr. 62492 din 13.10.2014. Potrivit Agenției pentru Protecția Mediului Ialomița, motivul introducerii acestui adițional în ecuație este imposibilitatea autorizării firmei Polaris. Iar imposibilitatea emiterii autorizației de mediu rezultă din faptul că oamenii primăriei au „omis” să specifice în caietul de sarcini că este vorba despre colectare selectivă pe minimum patru fracții, așa cum obligă Legea 211/2011.

Termen prelungit: de la 8 + 2 la 8 + … 41 ani!

Alexandru Stoica PSD SLOBOZIA

Sunt modificați semnificativ termenii contractuali – o dedicație specială de la primarul PSD Stoica pentru deputatul PSD Martin. Sare în ochi prelungirea duratei contractului. De la 8 plus 2 ani se trece brusc la 8 plus… 41 de ani.

Articolul 7, aliniatul (1) și (2), din contract se modifică prin introducerea perioadei maxime de prelungire a contractului de la 2 ani la … 49 de ani. Această modificare schimbă fundamental datele inițiale ale contractului și s-a făcut fără acordul consilierilor locali. Este evident că, în cazul unei perioade contractuale de 49 de ani, altfel ar fi arătat ofertele tuturor participanților.

La articolul 9 se introduce dreptul operatorului de a încasa bani prin taxe, tarife sau subvenții de la bugetul local pentru anumite „investiții în sistemul de salubritate”. Prevederea s-ar putea referi la platforme – demolarea pereților vechilor platforme și amplasarea unui gard din metal inutil câtă vreme porțile sunt deschise non-stop. Operațiunea a costat circa 3.000 lei pentru fiecare platformă plus deșeurile de construcții abandonate pe amplasament, ceea ce ar fi trebuit să atragă oricum o amendă pentru Polaris din partea Gărzii de Mediu. Ceea ce nu s-a întâmplat. Dacă se compară prețul la care DADP (Direcţia de Administrare a Domeniului Public)] a făcut lucrări la platforme cu sumele acordate Polaris se poate ajunge ajunge la concluzia că bugetul local va deconta aceste lucrări executate la prețuri umflate. La care se poate adăuga lejer încălcarea flagrantă a OMS 119/2014 cu privire la dotările platformelor (apă și racord la canalizare) care lipsesc, precum și la riscurile majore pentru sănătatea populației. Deci, ca să rezumăm, locuitorii plătesc scump o modernizare care încalcă legea.

De menționat este faptul că în Slobozia se practică două sisteme de plată pentru ridicarea gunoiului. Sistemul de taxă, pentru locuitorii care nu au contract cu operatorul de salubrizare, și sistemul bazat pe tarif pentru cei care au contracte în derulare cu operatorul. Taxa achitată direct la primăriei ar trebui să conțină o cotă de dezvoltare a sistemului de colectare. Primăria spune că această componentă nu a fost luată în considerare la stabilirea taxei, dar nu explică în răspunsul remis nouă și de ce legea nu a fost respectată.

Colectare selectivă pe banii prostimii!

În vederea introducerii colectării selective inițiatorii introduc la articolul 11 din contract o prevedere dubioasă. Se prevede introducerea unor saci de plastic care să fie oferiți populației și care să fie, eventual, suportați de operator din cuantumul tarifului anemic pe care l-a ofertat. Pe de altă parte, adiționalul prevede și plata din buget a respectivilor saci, fapt mult mai probabil din motive de rentabilitate, nu?

De asemenea, primăria se obligă prin actul adițional să achite din bugetul local contravaloarea prestațiilor făcute persoanelor fără contract. Ceea ce înseamnă că cetățe nii plătesc gunoiul de două ori.

Acestea sunt doar câteva clauzele introduse pe sub masă în contractul de delegare a gestiunii. Din 15 ianuarie 2015, când s-a înregistrat adiționalul la Primăria Slobozia, și până acum Polaris n-a implementat nimic din ceea ce înseamnă colectarea selectivă.

Municipiul SLOBOZIA, in baza Contractului de delegare a gestiunii nr. 62492/13.10.2014, incheiat cu municipiul Slobozia, din judetul Ialomita, activitatile de: – colectare separata si transport separat al deseurilor municipale si al deseurilor similare provenind din activitati comerciale din industrie si institutii, inclusiv fractii colectate separat, fara a aduce atingere fluxului de deseuri de echipamente electrice si electronice, baterii si acumulatori, pana la data de 15.10.2022, dar nu mai mult de data inceperii contractului de delegare atribuit de catre Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara catre operatorul desemnat castigator al licitatiei organizate pentru Implementarea Sistemului de Management Integrat al Deseurilor din judetul Ialomita; maturat, spalat, stropire si intretinere a cailor publice, pana la data de 15.10.2022;

POLARIS ALBA IULIA

Târgu-Jiu, poluare și mirosuri pestilențiale

Polaris Mediu SRL administrează groapa de gunoi de la Târgu Jiu care a devenit un focar de infecție și a adus locuitorii la limita răbdării. În ultimele luni au avut loc mai multe proteste în oraș. ”Autoritățile evită să ofere răspunsuri concrete și dau din umeri pentru că sunt mână în mână cu cei de la Polaris”, afirmă locuitorii orașului.

„Am pichetat sediul Tribunalului Gorj pentru că acolo sunt pe rol o serie de procese în care este implicat acest poluator, care contestă măsurile dispuse de autorităţi“, a spus Marinela Strâmbulescu, unul dintre organizatorii protestelor. 

Polaris a ajuns să aibă contracte în județ cu ajutorul Partidului Social Democrat și l-au avut manager pe actualul consilier local Popa Luis Ionuț.

Popa Luis Ionuț

Polaris Mediu are o cifră de afaceri de 9.422.097 lei în 2019 și este condusă de administratorul Tarsoaga Ionut Nicolae, personaj ce apare în dosarele lui Radu Mazăre. Polaris Mediu SRL este controlată în totalitate de Polaris M. Holding SRL.

Cetățenii și activiștii de mediu de la Grupul Civic Gorj afirmă că la Târgu Jiu sunt aduse gunoaie din mai multe județe, iar zona a devenit un focar de infecție. Gunoaie sunt aduse și din județul Vâlcea prin firma Brai Cata SRL – Vâlcea, controlată de Florescu Teodor Gabriel.   FLORESCU TEODOR-GABRIEL deține 58,9875% din capitalul social al companiei URBAN SA specializată în colectarea gunoaielor.

Presa locală afirmă că zeci de tone de gunoi colectat din mai multe localități din Vâlcea sunt depozitate lunar la depozitul de la Târgu Jiu. Și se întâmplă asta de ani buni. Autoritățile locale din Târgu Jiu tac mâlc și spun că nu au cunoștință de acest lucru.

Florescu Teodor Gabriel figurează ca împuternicit în BRAI CATA SRL – VÂLCEA

În anii 2000 firma Brai Cata i-a avut ca acționari un grup de cetățeni italieni suspectați de legături cu Mafia siciliană, potrivit presei vremii. După 2008, când italienii au ieșit din firmă, societatea a fost controlată timp de zece ani de controversatul afacerist român, Florescu Teodor Gabriel, acuzat de evaziune fiscală în două dosare. BRAI-CATA SRL este controlată acum de un grup de oameni de afaceri din București, Sectorul 6.

Polaris Holding by Matei Florin on Scribd

Gunoaiele de la Sacomet SRL sunt mutate la groapa de gunoi din Târgu- Jiu

,,Eu am respectat ce scrie în autorizaţia de mediu. Deci, am dreptul să stochez provizoriu. Acolo, pe strada 1 Decembrie, fac baloţi din peturi pentru că acolo am staţia de sortare a deşeurilor, nu în curtea sediului principal, de pe strada Florilor. Deşeurile care nu pot fi sortate nu rămân acolo, aşa cum greşit se interpretează, ci sunt transportate la Târgu – Jiu, la groapa de gunoi administrată de Polaris Mediu SRL, societate cu care am contract. Pot prezenta oricând, oricui, contractul între Sacomet şi Polaris, cum de altfel, l-am mai şi prezentat. De asemenea, pot prezenta şi note de cântar care să ateste că noi, cu adevărat ducem gunoiul la Polaris. În schimb, nu ştiu unde îl duc alţii, dar asta este o altă poveste.”, declara în 2018, Florin Nicolaescu, patronul Sacomet SRL.

Polaris Mediu by Matei Florin on Scribd

Afacerea cu gunoi dintre Florin Cârciumaru(PSD) și POLARIS

Fără vreo dezbatere publică sau o decizie a consiliului local, primarul PSD Florin Cârciumaru, la acea dată, a fost de acord ca Polaris să plătească o redevență mai mică, în timp ce localnicii trebuie să plătească mai mult pentru serviciile de salubritate oferite de Polaris.

FLORIN CÂRCIUMARU PSD TÂRRGU JIU

Polaris intră în scenă în aprilie 2009

În actul adițional Nr. 3, din 8.04.2009, în ecuația concesionării serviciului public de salubrizare, apare și firma Polaris Holding din Constanța, cu care se semnează un contract pentru o perioadă de 6 luni. Prevederile acestui act adițional se prelungesc, dincolo de cele 6 luni invocate inițial, în data de 23.10.2009, prin actul adițional nr. 4.

Cu ocazia aceluiași act adițional nr. 4, se deblochează garanția UEG Mediu, depusă la bancă, conform dispozițiilor legale. Părțile se pun de acord să discute niște „nelămuriri”. Pe parcursul acestor „nelămuriri”, redevența, prevăzută de contractul inițial, rămâne suspendată. Reamintesc: problema cu reducerea redevenței a dus la plângerea penală formulată de liberalul Eduard Berca împotriva primarului Cârciumaru. În acest act adițional, este prima dată, conform documentației în posesia căreia mă aflu, când apar semne că părțile ar dori să opereze modificări, la nivelul redevenței.

În 2011, UEG Mediu, care trecea prin dificultăți financiare, a fost preluată de Polaris Mediu, cu tot cu groapa de gunoi. Director general a devenit un domn foarte vizibil în Gorjul ultimilor ani, Luis Ionuț Popa. Polaris Mediu, parte din Polaris Holding, reprezentată de Luis Popa, a ajuns astfel concesionarul contractului încheiat de UEG Mediu.

Polaris e avantajată, iar bugetul local este prejudiciat. În actul adițional nr. 6, se detaliază noua modalitate de calcul și de plată a redevenței, ce se aplică, începând cu primul trimestru al anului 2012.

ueg mediu by Matei Florin on Scribd

Răspuns Peptenatu Valeriu (1) by Matei Florin on Scribd

Reprezentanții primăriei au mărit tarifele la gunoi, fără a solicita acordul Consiliului Local, iar acest fapt s-a întâmplat doar în momentul în care a fost vorba de Polaris.

The Network – Rețeaua – Conexiuni

Conform Registrului Comerțului, Polaris M Holding, figurează în relații de afaceri directe sau indirecte și acționari comuni cu 47 de companii. Printre oamenii lui Radu Mazăre îl avem pe cetățeanul grec Theodoros Skandalidis, asociat unic al societății comerciale Roxor Black SRL. Acesta a decis cesionarea unor părți sociale din capitalul firmei Roxor către Blue Beach SRL, cu sediul în Constanța(interconectată cu Polaris), reprezentată prin administrator Nikolaos Skantzikas. Conform datelor puse la dispoziție de Registrul Comerțului, printre asociații Blue Beach SRL se află și Ioannis Skantzikas cel care, potrivit declarației de avere a lui Radu Mazăre din 2008, a fost împrumutat de fostul edil-șef al municipiului Constanța cu 600.000 de euro

În societatea comercială Roxor Black SRL au fost asociați soția fostului primar PSD, Decebal FăgădăuMonica Daniela Gaitanidis, și Alexandru Babu, fratele ex-viceprimarului Dumitru Babu.

Nicușor Constantinescu – Radu Mazăre

FIVE HOLDING SA este filiera cipriotă prin care banii din bugetului local ai municipiului Constanța au fost spoliați de Mazăre, Constantinescu și Strutinsky, toți fiind azi condamnați la închisoare. În această schemă îl avem pe cipriotul  DAMIANOU CHRISTODOULOS care controlează Five Holding SA, însă în spatele companiei s-ar ascunde alte personaje, deoarece cipriotul figurează ca administrator în alte ZECI de companii. FIVE Holding SA a fost înființată de fostul primar al Constanței, Gheorghe Oancea. Compania îi are azi ca acționari pe Oancea Ionuț(4%), Draistaru Oancea Rareș(4%), Draistaru Oancea Oana(4%), Oancea Alexandru(4%) și CYPRESS CAPITAL MANAGEMENT LTD(86%).

DAMIANOU CHRISTODOULOS – înalt oficial în statul Cipru (just info for DNA)

Poate verifică DNA în locul nostru

Nr. Nume Firmă(46 firme ) Contact
1  POLARIS M.HOLDING SRL

Str. Spiru Haret 2A Jud. CONSTANTA, Loc. CONSTANTA
2  GARDEN SHOP SERVICES SA

Bdul. Tomis 488 Jud. CONSTANTA, Loc. CONSTANTA
3  BLUE BEACH SRL

Aleea Lirei 35 B Jud. CONSTANTA, Loc. CONSTANTA
4  POLARIS MEDIU SRL

Str. Carierei 41 Jud. GORJ, Loc. TARGU JIU
5  CERCETARE A BIODIVERSITATII SI INGINERIA MEDIULUI AON SRL

Aleea Gorunului 7 Jud. CONSTANTA, Loc. AGIGEA
6  M.M. RECICLYNG SRL

Bdul. Aurel Vlaicu 290 A Jud. CONSTANTA, Loc. CONSTANTA
7  AQUALAND SRL

Bdul. Mamaia 334 Jud. CONSTANTA, Loc. MAMAIA
8  SERVICII DE SALUBRIZARE SRL

Str. Spiru Haret 2 A Jud. CONSTANTA, Loc. CONSTANTA
9  PROJECT RESOLV CONSULTING SRL

Bdul. I. C. Bratianu 131 Jud. CONSTANTA, Loc. CONSTANTA
10  CITY DISPECERAT SRL

Bdul. Mamaia 16 Jud. CONSTANTA, Loc. CONSTANTA
11  CITY ENTERPRISE INTERNATIONAL SRL

Str. Spiru Haret 2A Jud. CONSTANTA, Loc. CONSTANTA
12  MOMAR ENTERPRISE SRL

Str. Spiru Haret 2A Jud. CONSTANTA, Loc. CONSTANTA
13  MARTIN RESORTS SRL

Jud. CONSTANTA, Loc. MAMAIA
14  ECOMED CONSULTING NEW SRL

Bdul. I. C. Bratianu 131 Jud. CONSTANTA, Loc. CONSTANTA
15  TOP PROTECT SRL

Str. Spiru Haret 2 A Jud. CONSTANTA, Loc. CONSTANTA
16  TOMIS MARINA MANAGEMENT SRL

Str. Lebedei 1 Jud. CONSTANTA, Loc. CONSTANTA
17  CABINET EXPERT MEDIU PETRESCU TRAIAN SRL

Aleea Gorunului 7 Jud. CONSTANTA, Loc. AGIGEA
18  ATERINA GLOBAL SRL

Str. Lebedei 1 Jud. CONSTANTA, Loc. CONSTANTA
19  SIGNUM PLUS SRL

Str. Cismelei 1 Jud. CONSTANTA, Loc. CONSTANTA
20  CABINET EXPERT MEDIU P & T SRL

Bdul. I. C. Bratianu 131 Jud. CONSTANTA, Loc. CONSTANTA
21  WIND EOL ENERGY SECOND SRL

Str. Gorunului 7 Jud. CONSTANTA, Loc. AGIGEA
22  WIND EOL ENERGY SRL

Str. Gorunului 7 Jud. CONSTANTA, Loc. AGIGEA
23  I & C DEVELOPMENT SRL

Str. Lebedei 1 Jud. CONSTANTA, Loc. CONSTANTA
24  URBAN SA

Str. Muntilor 2 BUCURESTI, Loc. SECTORUL 6
25  DANDENA INTERNATIONAL SRL

Str. Buzesti 59 BUCURESTI, Loc. SECTORUL 1
26  MISTRAL VOYAGE SRL

Str. Spiru Haret 2A Jud. CONSTANTA, Loc. CONSTANTA
27  TOP SECURITY SRL

Str. Spiru Haret 2A Jud. CONSTANTA, Loc. CONSTANTA
28  ECO TECHNICS ECOLOGIC TECHNICS SRL

Aleea Florin Ciungan 1 BUCURESTI, Loc. SECTORUL 3
29  HOUSE CONSTRUCT INVEST ENVIRONMENT SRL

Str. Buzesti 59 BUCURESTI, Loc. SECTORUL 1
30  DTS MARINA SRL

Str. Paris 13 BUCURESTI, Loc. SECTORUL 1
31  ENERGY HERMANNSTADT SRL

Str. Decebal 75 Jud. CONSTANTA, Loc. CONSTANTA
32  EFFULGENS SRL

Piata Pache Protopopescu 2 BUCURESTI, Loc. SECTORUL 2
33  PING PONG SRL

Str. Spiru Haret 2A Jud. CONSTANTA, Loc. CONSTANTA
34  THOMAS COOK SERVICES & DISTRIBUTION SA

Str. Ion Roata 3 Jud. CONSTANTA, Loc. CONSTANTA
35  CASA DE COMERT TATARSTAN CONSTANTA SRL

Bdul. Mamaia 68 Jud. CONSTANTA, Loc. CONSTANTA
36  ECOMETES AGENT DE ASIGURARE SRL

Str. Spiru Haret 2 A Jud. CONSTANTA, Loc. CONSTANTA
37  TOTAL NEW COMPANY SRL

Str. Spiru Haret 2 A Jud. CONSTANTA, Loc. CONSTANTA
38  REMARC SA

Str. Celulozei 5-7 Jud. CONSTANTA, Loc. CONSTANTA
39  NOUA REALITATE SRL

Str. Spiru Haret 2 A Jud. CONSTANTA, Loc. CONSTANTA
40  MILLENIUM LEASING SRL

Str. Spiru Haret 2 A Jud. CONSTANTA, Loc. CONSTANTA
41  RPR NEW CONCEPT 2000 SRL

Str. Spiru Haret 2 A Jud. CONSTANTA, Loc. CONSTANTA
42  POLARIS M HOLDING SRL

Str. Stefan Cel Mare 24 Jud. CONSTANTA, Loc. MANGALIA
43  POLARIS M HOLDING SRL

Bdul. 23 August 19 Jud. CONSTANTA, Loc. EFORIE NORD
44  EDMON COMPANY SRL

Str. Spiru Haret 2 A Jud. CONSTANTA, Loc. CONSTANTA
45  HUNTERSREGISTRY SRL

Str. Paris 13 BUCURESTI, Loc. SECTORUL 1
46  ECO HEAT & ENERGY SRL

Str. Tribunul Axente 27 Jud. ARAD, Loc. ARAD


Distribuie acest articol!

COS Târgoviște pus pe butuci de Rusia. Năsui, combinatul din Târgoviște ține de siguranța națională a României – SFATUL ȚĂRII Articol anterior COS Târgoviște pus pe butuci de Rusia. Năsui, combinatul din Târgoviște ține de siguranța națională a României – SFATUL ȚĂRII
Ioan Niculae, miliardarul țepar. Sute de români lăsați să moară de foame la Turnu Măgurele de Petrică Buduru! Infractori cunoscuți controlează Teleorman și Giurgiu cu sprijn de la PSD – SFATUL ȚĂRII Articol următor Ioan Niculae, miliardarul țepar. Sute de români lăsați să moară de foame la Turnu Măgurele de Petrică Buduru! Infractori cunoscuți controlează Teleorman și Giurgiu cu sprijn de la PSD – SFATUL ȚĂRII