Guvernarea toxică trimite în faliment firmele de construcții- prețurile s-au dublat

Firmele de construcții au probleme foarte mari pentru contractele aflate în derulare și se află în imposibilitatea de a mai termina lucrările de construcții.

Durata procesului de achiziție, decontare și recepție este foarte îndelungată în România. Așa se face că azi întocmești oferta dar te apuci de execuție abia peste 3-4 ani. Sigur că până la acel moment prețurile nu mai sunt același și te afli deja în imposibilitatea de a mai executa.

În ultimii 3 ani prețurile la principalele materiale de construcții s-au dublat. Vorbim despre beton, armături, cofraje și lemn precum și cărămidă pentru zidărie. Și prețul la bitum s-a dublat.

Așa se face că toate contractele aflate în derulare la acest moment sunt practic în imposibilitatea de execuție și falimentul Paște firmele de construcții care au licitat.

Guvernul a majorat de formă prețurile contractate, însă dacă prețurile s-au dublat, firmele au primit doar 1 miliard de euro. Sumele reale care ar fi trebuit să fie alocate sunt de ordinul a 3-4 miliarde de euro.

Practic guvernarea a crescut prețurile la gaz, energie și combustibili, ceea ce a determinat un efect în lanț al scumpirilor.

Firmele de construcții se află acum în situație de faliment. Majorarea promisă de guvern acoperă doar 30% din creșterile înregistrate.

Situația este una catastrofală. Banii din creșterile de prețuri au ajuns la bugetul de stat. Bani ar fi ca să fie real ajutat sectorul construcțiilor cu o ajustare normală a prețurilor.

Politicienii care astăzi guvernează manipulează cifrele inflației. Ei spun că este de doar 11%, dar nu este adevărat, vedem cu toții că prețurile la principalele produse s-au dublat.

Minciuna însă falimentează firmele românești. Mai bine lasă guvernul PSD și PNL prețurile mici și atunci nu mai era nevoie de nici o ajustare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dinamo: Don Pablo, capul mafiei și firmele fantomă! Acționarii români eliminați printr-un atac raider – SFATUL ȚĂRII Articol anterior Dinamo: Don Pablo, capul mafiei și firmele fantomă! Acționarii români eliminați printr-un atac raider – SFATUL ȚĂRII
Articol următor Guvernele lui Iohannis. Se pregătește mega-jefuirea țării: PNL și PSD doresc încredințări directe de un milion de euro