Pentru că a vrut să dea ROMEXPO străinilor a primit o nominalizare la CCR din partea PNL- Iulia Scântei

Comisia juridică a Senatului a avizat favorabil, miercuri, în urma audierilor, toate cele trei candidaturi pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale – Iulia Scântei, Peter Ecksterin-Kovacs şi Radu Ghidău, relatează Agerprres.

Bogdan Licu e procurorul teflon. Nu se strică, nu se murdărește, indiferent câte dovezi ale imposturii, lipsei de profesionalism și obedienței politice se strâng în dreptul său. Sunt calitățile care l-au propulsat în vârful ierarhiei procurorilor și, acum, la Curtea Constituțională. Suntem martorii unei noi degradări a actului politic și administrativ de către coaliția PSD-PNL-UDMR.

De asemenea, numirea Iuliei Scântei ridică un mare semn de întrebare, dată fiind complicitatea sa politică la cel mai mare tun imobiliar cu terenuri ale statului în „afacerea Romexpo”.

Marea pată de pe CV-ul Iuliei Scântei este participarea sa activă la „afacerea Romexpo”, marele tun imobiliar orchestrat de PSD și PNL cu terenuri din patrimoniul statului. Pe scurt, legea prevede ca statul român să cedeze gratuit 46 de hectare de teren în cea mai scumpă zonă din București către Camera de Comerț și Industrie (CCIR). Camera, la rândul său, a anunțat că vrea să ridice pe acest teren un proiect imobiliar uriaș în parteneriat cu grupul Iulius, controlat de omul de afaceri Iulian Dascălu. Dascălu e originar din Iași, la fel ca și Iulia Scântei, care a sprijinit constant proiectul ca senator și șef al Comisiei juridice.

NEPI-Rockcastle, cel mai mare proprietar de malluri din România, a anunţat că vrea să cumpere terenul de la Romexpo, după ce Parlamentul a anunţat că acesta a fost dat gratuit Camerei de Comerţ, care vrea să dezvolte un proiect de 3 mld. euro cu Iulian Dascălu, cel mai mare proprietar român de malluri.

Fondul de investiţii sud-african NEPI-Rockcastle, cel mai mare proprietar de malluri din Româ­nia, a anunţat că vrea să cumpere terenul de 46 de hectare de la Romexpo, pe care Parlamentul l-a dat gratuit Camerei de Comerţ, instituţie care vrea însă să se asocieze cu Iulius Group pentru dezvol­tarea unui proiect de aproape 3 mld. euro.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) îl propune în funcția de judecător la Curtea Constituțională a României (CCR) pe Ioan Sabău-Pop, profesor universitar, membru al Curţii Internaţionale de Arbitraj Comercial, avocat care a câștigat zeci de mii de hectare de teren pentru statul român.

One thought on “Pentru că a vrut să dea ROMEXPO străinilor a primit o nominalizare la CCR din partea PNL- Iulia Scântei

  1. Se perpetuează PLĂTILE pentru SERVICIILE ANTERIOARE!! Să le fie rusine politicienilor PSD ,PNL SI UDMR!!! Isi dau măna cu totii pentru FURTURI !!! UN MOTIV DE A IESII IN STRADĂ !! SĂ AVEM MARE GRIJĂ LA ALEGERILE URMĂTOARE( dacă le mai apucăm)!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol anterior Ultimul SONDAJ arată catastrofa în care se află PNL și USR. PSD și AUR domină categoric. Iohannis este PA
Articol următor Guvernele lui Iohannis se împrumută la dobânzi de 7 ori mai mari decât Ungaria sau Polonia