Coaliția pregătește o nouă „surpriză” pentru români: impozitarea progresivă a veniturilor

Coaliția PNL-PSD-UDMR le pregătește o nouă „surpriză” românilor: impozitarea progresivă a veniturilor. Astfel, reprezentanții partidelor politice speră că vor strânge mai mulți bani pentru pensii speciale și alte sinecuri. Clientela politică huzurește, în timp ce românii sărăcesc.

Liderul PSD Marcel Ciolacu susține că este normal să existe o discuție privind impozitarea, pe motiv că și alte state folosesc acest sistem: nu „sunt toți tâmpiți” cei care au sistem progresiv, cum e cazul Spaniei, Olandei, Germaniei sau SUA.

Ciolacu a afirmat că la nivelul Ministerul de Finanţe s-a constituit un grup de lucru şi în zece zile, două săptămâni, maximum, ministrul de Finanţe va veni cu propunerile şi analizele, mai ales venite de la auditori financiari internaţionali.

„Cred că este normal să fie această discuţie. Este normal ca orice coaliţie politică responsabilă să vadă nu numai ziua de astăzi sau ziua de mâine, ci să vină cu un program predictibil, pe o perioadă medie. (…) Nu puteţi să îmi spuneţi că Spania, Olanda, Germania, SUA, Italia, toţi sunt tâmpiţi, pentru că au un sistem progresiv de impozitare, modern, adaptat cu deductibilităţi”, a mai afirmat Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol anterior Românii, trădați încă o dată de PSD, PNL și USR. Legea offshore, mană cerească pentru OMV
Articol următor Marius Lulea (AUR) îl contrazice pe Ciolacu: Nu avem real creștere economică, ci recesiune