PSD ȘI PNL AU AVUT TIMP 32 DE ANI SĂ NE ARATE CE POT

Partidele aflate la guvernare găsesc bani doar pentru rude, amante sau soții. Românii de rând nu contează. Am avut criza sanitară, criza economică, criza alimentară.

32 de ani au avut timp să arate ce pot. Este nevoie de o schimbare. De oameni noi. Restul, e gargară.

Guvernările PSD și PNL au pus la pământ economia României prin distrugerea a tot ceea ce se construise înainte de 1989. Deficitul comercial a atins un nivel de neimaginat în urmă cu câțiva ani. România a importat anul trecut produse alimentare de 5 miliarde de euro şi a exportat de 1,6 mld. euro. Situația cea mai gravă o întâlnim la fructe și legume. Cele două partide toxice îi privează pe fermierii români de posibilitatea de a-și vinde mărfurile adoptând legi cu dedicație pentru marile supermarket-uri occidentale.

Chiar dacă produc legume și fructe de calitate fermierii români sunt privați de o piață de desfacere. România nu mai are centre de colectare și prelucrare a produselor agricole, astfel am ajuns să fim dependenți total de importuri.

Câteva exemple: fermierii din Dăbuleni rămân cu pepenii pentru că nu au unde să îi vândă, iar în supermarket se vând pepeni de proastă calitate din Turcia, programul „Tomata” degeaba este sprijinit de Guvern pentru că oamenii nu au unde să își vândă produsele și sunt nevoiți să le lase să putrezească pe câmp.

Avem un potențial uriaș, din toate punctele de vedere, inclusiv climatic. Calitatea produselor autohtone este net superioară importurilor. România devine vulnerabilă în fața crizelor economice mondiale ce au devenit extrem de acute în ultimii ani. PSD și PNL au transformat România într-o colonie de consum, iar măsurile pentru a redresa situația și pentru a sprijni fermierii întârzie să apară.

Soluții există. Important este să existe voință politică din partea celor care se află (încă) la guvernare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol anterior Zgarnij Najlepsze Bonusy Bez Depozytu W Polsce T 202
Articol următor Leovegas Casino India Review 2022 » Up To 80 000 Bonu