PROTEST 2.X. Lui Andrei i s-a dublat rata datorită lăcomiei băncilor. El iese în stradă

Andrei este chelner la unul din restaurantele din București. În anul 2017 Andrei și-a făcut o rată la bancă pentru a-și cumpăra un apartament.

Și-a luat un apartament mic, doar un dormitor și-a permis. Pentru acest lucru a plătit un mic avans și rata lunară era de aproximativ 700 de lei.

Au trecut doar câțiva ani și Andrei deja este panicat. Salariul a crescut doar cu 100 de lei însă rata bancară este acum de 1.300 de lei, aproape dublă.

Între timp au crescut și cheltuielile familiei, s-a bucurat când i s-a născut primul copil.

Andrei este bucureștean. Pe 2 octombrie Andrei va ieși în stradă împotriva ratelor mari.

Românii ies la protest, așa cum ies și olandezii, germanii, englezii, italienii sau francezii.

Un stat puternic este un stat în care cetățeanul nu se comportă precum o oaie, un stat puternic este un stat în care cetățenii știu să iasă în stradă.

În România există doar 32 de bănci înțelese între ele. În Germania sunt peste 1.000 de bănci iar dobanzile sunt de 3 ori mai mici. Băncile din România formează un cartel de monopol.

Marea majoritate a băncilor din România sunt străine, au venit aici ca să facă repede profit. Practic băncile se comportă precum cămătării. Se întâmplă acest lucru deoarece statul român nu îi apară.

Statul trebuie să își apere cetățenii, pe români cine trebuie să îi apere?

Mulți politicieni de vârf ai țării au interese financiare ca dobânzile să fie mari. Pentru politicienii români nu cetățeanul este stăpânul, alții sunt stăpânii. Băncile comerciale sunt bine reprezentate în parlament, țara este vândută pe nimic deoarece politicienii sunt corupți.

Pe 2 octombrie la ora 14 se iese la Universitate. Dacă îți pasă de România nu mai accepta abuzurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol anterior George Simion: voi da afară parlamentarii care nu vin la muncă ca orice român. Președintele dă și lovitura pentru PSD și PNL, iată cine este candidatul pentru funcția supremă în stat
Articol următor Țeapă. Guvernul cumpără 2 elicoptere cu 150 de milioane de euro, cam cât costă 3 spitale județene noi