Președintele Elveției nu s-a mai văzut astăzi cu președintele Iohannis, la fel ca premierul Japoniei

Președintele Elveției nu s-a mai văzut astăzi cu președintele Iohannis, la fel ca premierul Japoniei.

Acum vreo doi ani premierul Japoniei a venit în vizită oficială în România. El trebuia atunci să se vadă cu Klaus Iohannis dar acesta din urmă a făcut o criză de nervi și nu au mai apucat. Așa că în loc de vizită oficială a ajuns premierul Japoniei la Muzeul Satului. Ne-am făcut de mare rușine atunci.

Dar stați , nu s-a terminat. Și de această dată a fost la fel, dar președintele Elveției nu avea chef să vadă Muzeul Satului, așa că a preferat să își amâne vizita.

Preşedintele Confederaţiei Elveţiene, Ignazio Cassis, şi-a amânat vizita oficială pe care trebuia să o efectueze, joi, în România, potrivit Ambasadei Elveţiei la Bucureşti.

„Preşedintele Elveţiei, Ignazio Cassis, a trebuit să-şi amâne din scurt deplasarea în România programată pentru data de 3 noiembrie din motive neprevăzute şi care nu pot fi amânate legate de agenda sa. El îşi exprimă regretul profund. Preşedintele Cassis şi preşedintele Klaus Iohannis vor încerca să găsească în comun o dată alternativă pentru a recupera întâlnirile planificate şi pentru a aprofunda în continuare bunele relaţii bilaterale dintre cele două ţări la cel mai înalt nivel”, a scris Ambasada Elveţiei în România, pe Facebook.

Potrivit misiunii diplomatice, semnarea acordului-cadru româno-elveţian prin care urma să fie operaţionalizată cea de-a doua tranşă financiară pentru reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul UE ar trebui să aibă loc, de asemenea, în viitorul apropiat.

„Prin această a doua contribuţie elveţiană pentru anumite state membre ale UE, Elveţia face investiţii în securitatea, stabilitatea şi prosperitatea în Europa. În cadrul acordului, Elveţia va oferi 221,5 milioane de franci elveţieni pentru finanţarea diferitelor proiecte în România până în 2029. Experţi din ambele ţări vor participa la implementarea programului, care se axează pe incluziune socială, dezvoltare economică, consolidarea sistemului judiciar şi promovarea eficienţei şi sustenabilităţii energetice”, a precizat Ambasada Elveţiei în România.

Preşedintele Confederaţiei Elveţiene urma să aibă întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă, preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului şi Custodele Coroanei, Margareta, şi principele Radu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol anterior Firea a fost trasă pe tușă de Marcel Ciolacu. Nu candidează la funcția de președinte ci la cea de primar
Articol următor Cristian Terheș va candida în 2024 pe listele AUR. Cine a dezvăluit acest lucru