Premierul României încasează atât pensie specială cât și salariu. Zeci de tineri membri ai guvernului într-o situație similară

EuropaLiberă a făcut o analiză a celor care lucrează în interiorul guvernului României și care au atât pensie specială cât și salariu sau indemnizație de serviciu.

De departe cel mai bine plasat este premierul României, Nicolae Ciucă. Deși este în plină putere iar pe șantierele țării cei care au aceeași vârstă se consideră încă tineri, premierul Nicolae Ciucă s-a retras din armată pentru a beneficia de pensie specială.

Sunt mulți tineri care preferă acest privilegiu al pensiei speciale deoarece le permite ca apoi să se reangajeze la stat și pe salariu sau indemnizație. Mulți sunt chiar aleși pe funcții de parlamentari sau altele asemenea.

În acest timp un milion de bătrâni au pensie de doar 1.000 de lei. Ei sunt românii care suferă ca alții să trăiască foarte bine.

Știți care este valoarea pensiei speciale a lui Nicolae Ciucă? Peste 18.000 de lei în fiecare lună. Pe lângă această pensie el mai primește și indemnizația de premier și pe cea de parlamentar. În fiecare lună Nicolae Ciucă pleacă acasă cu o mică avere, vorbim cel mai probabil de o sumă mai mare de 15.000 de euro.

Oare ce spun muncitorii, pensionarii sau antreprenorii români de o asemenea bătaie de joc? Cât muncește oare un zidar, un inginer, un it-ist sau un contabil pentru asemenea sumă de bani?

Dar Nicolae Ciucă nu este singurul beneficiar al unei pensii speciale. În guvernul României aceasta este regula și nu excepția. Se cunosc între ei și se atrag în sistemul de stat, acolo unde este cald și bine și nimeni nu îi trage la răspundere.

Zeci de secretari de stat sunt angajați în guvern, după ce s-au pensionat de timpuriu, la 40-50 de ani. Tinerii pensionari sprijiniți politic încasează salariu de la stat și pensie, în timp ce, teoretic, lucrează la modificarea condițiilor de acordare a pensiilor speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol anterior Cristian Terheș va candida în 2024 pe listele AUR. Cine a dezvăluit acest lucru
Articol următor Eșec personal al lui Klaus Iohannis. Austria, Olanda, Suedia se opun intrării în Schengen a României