Eșec personal al lui Klaus Iohannis. Austria, Olanda, Suedia se opun intrării în Schengen a României

Eșec personal al președintelui Klaus Iohannis, cel care conduce România de mai bine de 8 ani.

Unul din atributele principale ale președintelui țării este gestionarea politicii externe, a relațiilor internaționale și a aparatului diplomatic. Președintele României trebuie să reprezinte statul și poporul român dincolo de granițele țării și să îi apere interesele.

Românii au votat un președinte etnic neamț deoarece au presupus că acesta va face o treabă mai bună, va fi altfel decât Ion Iliescu, Traian Băsescu sau Emil Constantinescu. Nu doar că nu a fost mai bine, dar românii au fost tratați cu aroganță iar șeful statului s-a mulțumit să se plimbe pe banii românilor de parcă s-ar fi aflat într-o vacanță.

Până de curând doar Olanda se manifesta public ca și cum s-ar opune intrării României în Schengen. Pentru olandezi lucrurile sunt clare: corupție este în România peste tot și la cote greu de imaginat pentru un stat afla în Uniunea Europeană. Peste tot ți se pun piedici și ți se cer bani, toate lucrurile sunt permise dacă oferi prețul corect. În Poliția Română corupția este la cote foarte mari, în fiecare săptămână vedem arestări pentru fapte de corupție. În portul Constanța se face evaziune la greu, aproximativ 10% din banii pe care bugetul de stat îi pierde au legătură cu acest port aflat sub controlul PSD și PNL.

Acum au apărut și alte state care susțin poziția Olandei, este vorba despre Austria și Suedia, dar probabil că acestea nu sunt singurele state care se opun. Mai degrabă pare să existe o înțelegere ca numai o parte din ele să se manifeste.

De aproape 10 ani partidele politice nu au luat nici o măsură reală ca să reducă corupția din interiorul statului român. Acum infractorii s-au obișnuit să mai fie arestați , să îi caute procurorii, dar justiția nu își face treaba până la capăt. Așa că pentru doi-trei ani de pușcărie merită să furi din avuția publică sau să bagi mâna în buzunarele cetățenilor.

Real vorbim nici președintele Klaus Iohannis și nici PSD sau PNL nu își doresc intrarea românilor în Schengen. Singura lor dorință este să fie lăsați în pace ca să controleze singuri traficul de frontieră și din care se fac foarte mulți bani. Miza tocmai aceasta este: rețelele infracționale care controlează din interiorul statului român infracționalitatea de frontieră.

Ministerul de externe , Bogdan Aurescu, de asemenea este vinovat de inactivitate. În loc să îi convingă pe partenerii europeni că doar așa vom putea apăra mai bine granițele Europei, au preferat să nu facă nimic sau să îi acuze pe Olandezi că și ei au corupție , și ei au droguri și ei au trafic cu ființe umane. Poate că au, dar corupția din România este la cota pe care nici în america latină nu le mai găsești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol anterior Premierul României încasează atât pensie specială cât și salariu. Zeci de tineri membri ai guvernului într-o situație similară
Articol următor Claudiu Târziu la un an de guvernare: o coaliție toxică, Guvernul Foamei. Au crescut prețurile în loc să crească salariile