Claudiu Târziu la un an de guvernare: o coaliție toxică, Guvernul Foamei. Au crescut prețurile în loc să crească salariile

Claudiu Târziu, liderul senatorilor AUR, a făcut un rezumat al ultimului an de guvernare PSD-PNL și consideră că aceasta a fost un an catastrofal pentru cetățenii și firmele românești.

„Din incompentență și din rea credință un guvern alcătuit la presiunea și prin manevrele unui președinte iresponsabil,un guvern care s-a născut dintr-o coaliție toxică formată din PSD și PNL, a retezat orice speranță românilor. Guvernul Ciucă este cu siguranță în top 3 guverne trădătoare și incompetente pe care România le-a avut vreodată.

Coaliția a propus o fiscalitate predictibilă, nu am avut așa ceva, s-au făcut modificări importante în ceea ce privește taxele și impozitele. Ni s-au promis salarii mai bune, nu s-a întâmplat acest lucru, ba inflația chiar a distrus bunăstarea românilor. PSD a promis și creșterea pensiilor , chiar cu 40%, astăzi ne amăgesc cu o creștere care nu acoperă nici inflația, dar o creștere care nu este certă. Guvernarea a promis ajutor pentru firme și fermieri. Nu s-a întâmplat acest lucru.

Putem să spunem despre acest guvern că este un „Guvern al Foamei”, un regim falimentar. Nu mai avem nici grâu în rezervele de stat, nici de acest lucru nu s-au îngrijit.

Ne-au promis că vor renegocia PNRR, noi AUR fiind singurul partid politic care s-a opus acestei forme deoarece existau prea multe condiții. Să nu uităm că PSD a votat PNRR iar astăzi spune că nu ei sunt de vină și că din acest motiv nu pot mări pensiile și salariile.

AUR a propus ca numărul de parlamentari să fie redus la 300. Se poate face acest lucru prin creșterea cotei de reprezentare.

Singura soluție la un an de guvernare o reprezintă alegerile anticipate.”

Trebuie să creem un context favorabil pentru ca cei plecați din țară să se poată întoarce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol anterior Eșec personal al lui Klaus Iohannis. Austria, Olanda, Suedia se opun intrării în Schengen a României
george simion Articol următor Reforma administrativă AUR: comasarea primăriilor, reducerea cu două treimi- 10 miliarde de euro economie. Mai puțini primari, mai mulți bani