george simion

Reforma administrativă AUR: comasarea primăriilor, reducerea cu două treimi- 10 miliarde de euro economie. Mai puțini primari, mai mulți bani

Mai puțini primari, mai puțină birocrație și mai mulți bani care să rămână la îndemâna autorităților publice pentru investiții, aceasta este propunerea făcută de către George Simion, președintele partidului AUR.

Reforma administrativă este necesară, este o condiție obligatorie pentru modernizarea țării.

Astăzi sunt comune cu doar câteva sute de locuitori, incapabile să își asigure plata salariilor din încasările făcute. Practic marea majoritate a primăriilor din România strâng bani de la cetățeni cât să își plătească salariile la angajați. Aceste primării nu își ating scopul deoarece normal ar fi ca banii să fie strânși pentru a se face drumuri, poduri, școli și spitale. Ori în aceste cazuri, care sunt majoritatea, colectorii strâng sumele de bani numai pentru a-și plăti salariile.

În România aproximativ 93% din sumele cheltuite de la bugetul de stat se referă la salarii, pensii și cheltuieli administrarive aferente acestora. Mai puțin de 7% din banii strânși la bugetul de stat se duc spre investiții, adică pentru autostrăzi, spitale sau școli.

AUR susține că singura reformă reală este reducerea numărului de unități teritoriale cu cel puțin două treimi. Acest lucru ar însemna că s-a reduce numărul de angajați la stat în zona administrației publice locale de la 450.000 de persoane până la mai puțin de 200.000 de persoane.

Această economie făcută la bugetul de stat ar însemna în fiecare an peste 7 miliarde de euro salvați. Suma este așa de mare că ar dubla bugetul de investiții publice a României cu beneficii multiple pentru cetățeni dar și pentru economia reală.

Pe de altă parte mutarea a 200.000 de persoane din mediul public către mediul privat ar genera creștere economică și ar aduce noi sume de bani la bugetul de stat. Nu mai discutăm despre faptul că s-ar reduce importurile de forță de muncă care de asemenea fac ca sume colosale de bani să se piardă anual din economia țării deoarece muncitorii aduși din afară trimit lunar bani acasă.

Românii trebuie să înțeleagă ce ar fi putut realiza cu 10 miliarde de euro, suma totală ce ar rezulta din această mișcare: am cumpăra aproape 100 de avioane F35, anual, cele mai performante din lume; am putea construi 20 de spitale regionale, deși nu avem 20 de regiuni, în fiecare an; am putea construi 200 kM de autostradă fără să mai rămânem datori nimănui.

Pe scurt: AUR a propus reformarea profundă a statului român, chestiune pe care PSD și PNL nu o pot realiza datorită faptului că primarii sunt cei care aduc votanții partidelor la urne. România este sechestrată de cele două grupări , de setea lor de a ține puterea în propriul beneficiu, deși acest lucru înseamnă sărăcie peste tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol anterior Claudiu Târziu la un an de guvernare: o coaliție toxică, Guvernul Foamei. Au crescut prețurile în loc să crească salariile
Articol următor AUR a făcut protest cu 20.000 de români în fața sediilor luxoase ale PSD și PNL